Koulutuksen kehittämispäivässä 123 lehtoria kehitti tiimien työskentelyä

19.5.2022

Kehittäjät koolla! Jatkoimme tiimien kanssa Diakin koulutuksen kehittämispäivässä TAS-suunnittelun kehittämistä 123 kollegan kanssa.

Jatkamme työskentelyä osallistavalla Howspace -alustalla. Howspace -alustalle on kutsuttu kaikki 150 Diakin Koulutuksen tulosalueen kanssa työskentelevää lehtoria tai hankkeen kanssa yhteistyötä tekevää työntekijää. 

Resurssit riittämään -hankkeen tiimit työskentelivät fasilitoija Merja Takamäen johdolla. Merjan menetelmät ovat ratkaisukeskeisiä ja tiimien osaamista aktivoivia. Tärkeää on dialogi ja keskustelu tiimeissä. Tiimeille tarjotaan työkaluja työaikasuunnittelun kehittämiseen, mutta keskustelu on työkaluja tärkeämpää. Työkalut toimivat keskustelun käynnistäjinä, tukena ja havainnollistamassa huomioita, joita tiimit tekevät.

Jokainen tiimi valitsi kehittämisen kärkensä tulevalle keväälle ja syksylle ja ne kirjattiin Howspaceen. Näiden kokeilujen kautta kehitämme kunkin tiimin tarpeisiin vastaavia malleja ja jaamme kokemukset muille syksyn kehittämispäivässä. Tiimien valitsemat kehittämiskohteet liittyivät jo pilottitiimin ideoimiin kolmeen suurimpaan haasteeseen: kuormitushuippujen tasaamisen, pientiimien hyödyntämiseen sekä ymmärryksen lisäämiseen. 

 

Suurempien kokonaisuuksien hallinta, pois pienestä piiperryksestä sekä reagoinnista - kohti hallintaa ja suunnitelmallisuutta.

Kehittämispäivän jälkeen tiimit ovat kokoontuneet valmennukseen Merjan kanssa valitsemistaan teemoista. Keskustelut ovat olleet rakentavia ja palautteena olemme kuulleet, että on hyödyllistä ja mukavaa keskustella työstä oman tiimin kanssa. Valmennukset toistuvat vielä syksyllä toisen kerran. Samoin syksyn kehittämispäivässä ja yhteisöllisessää illassa jatkamme työskentelyä hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi ja työn kehittämiseksi. Loppuwebinaarissa joulukuussa vedämme prosessia yhteen.